už 3274 receptov

Pridaj recept

Ingrediencia: sóda bikarbóna

ingrediencia:
sóda bikarbóna


Recepty z ingrediencie: sóda bikarbóna - uvarte si jedlo podľa Gurmán.sk.

Nájdených: 19 receptov Strana 1 z 2: 1 2 ďalšia »

Rýchly koláč

Rýchly koláč 200 g hrubej múky, 150 g práškového cukru, 150 g marhuľového džemu, 3 dl vody, 80 g mletých orechov, 2 celé vajcia, 1 kávová lyžička sódy bikarbóny, čokoláda na polevu

Zobraziť recept


Makové rezy

Makové rezy
I.cesto: 6 vajec, 210 g práškového cukru, 60 g hladkej múky, 60 g maizeny
II.cesto: 6 vajec, 120 g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 120 g maku, 50 g maizeny, na hrot noža sódy bikarbóny, šťava z pól citróna, tuk a múka na vymastenie a posypanie plechu
Plnka: 250 g masla, 220 g práškového cukru, 2 vajcia, rum, čokoládová poleva

Zobraziť recept


Jemné medové rezy 1.

Jemné medové rezy 1. 1 vajce, 40 g margarínu, 100 g práškového cukru, 15 g medu, 10 g jedlej sódy, 250 g hladkej múky
Krém: 2 dl silnej kávy, 2 dl mlieka, 60 g hladkej múky, 50 g masla, 80 g práškového cukru

Zobraziť recept


Medové rezy

Medové rezy 200 g masla, 300 g práškového cukru, 8 polievkových lyžíc medu, 1000 g hladkej múky, 5 vajec, 2 kávové lyžičky sódy bikarbóny
Plnka: 1/2 l mlieka, 8 kávových lyžičiek hladkej múky, 200 g masla, 250 g práškového cukru, balíček vanilkového cukru, pikantný džem
Poleva: 100 g čokolády, 80 g masla

Zobraziť recept


Karamelové rezy

Karamelové rezy 420 g hladkej múky, 150 g práškového cukru, 110 g margarínu (Hera), 2 žĺtky, 5 polievkových lyžíc mlieka, trochu sódy bikarbóny, tuk a múka na vymastenie a posypanie plechu
Krém: 150 g kryštálového cukru, 3/4 1 mlieka, 5 polievkových lyžíc hrubej múky, 220 g masla, 220 g práškového cukru, čokoládová poleva

Zobraziť recept


Orechový koláč 2.

Orechový koláč 2. 3 horčicové poháre polohrubej múky, 2 poháre kryštálového cukru, 2 veľké lyžice kakaa, 1 malá lyžička sódy bikarbóny alebo prášku do pečiva, 2 poháre mletých orechov, 1 pohár oleja, 3 poháre kyslého mlieka

Zobraziť recept


Žemľová knedľa 1.

Žemľová knedľa 1. 400 g hrubej múky, 20 g oleja, 100 g žemlí, 1 žĺtok, sóda, voda, soľ

Zobraziť recept


Medovníky 1.

Medovníky 1. 370 g hladkej múky, 240 g práškového cukru, 80 g medu, 2 celé vajcia, 1 lyžica mlieka, 1/2 lyžice jedlej sódy, škorica, klinčeky

Zobraziť recept


Jemné medové rezy 2.

Jemné medové rezy 2. 1 vajce, 100 g práškového cukru, 1 lyžička studeného medu, 40 g margarínu, 10 g jedlej sódy, 250 g hladkej múky
Krém: 2 dl kávy, 2 dl mlieka, 60 g hladkej múky, 50 g masla, 80 g práškového cukru

Zobraziť recept


Pernik 1.

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Pernik 1. 500 g cukru, 350 g ražná múka, 350 g pšeničná múka, 5 vajec, 10 g sódy bikarbóny, 1 bal korenia KOTÁNYI Mix Perník, 15 g medu

Zobraziť recept


Čokoládové keksy

Čokoládové keksy hladká múka, kakao, soda bikarbona, soľ, maslo, biely cukor, vajce, mlieko

Zobraziť recept


Lokše z kyslého mlieka

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Lokše z kyslého mlieka 500 g hladkej múky, 0,5 l acidofilného mlieka - kyslého, 1 KL sódy bikarbóny, soľ, olej na pečenie

Zobraziť recept


Krtkova torta

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Krtkova torta
Čo na tortu potrebujete: 4 vajcia, 160 g kryštálového cukru, 140 g hladkej múky, 15 g kakaa, 1 lyžica sódy bikarbóny
Na krém potrebujete: 500 ml mlieka, 2 Ks zlatý klas - krémový prášok, 5 lyžíc kryštálového cukru, 3 ks vanilkového cukru, 250 g jemného tvarohu, 100 g Hery, banány, práškový cukor

Zobraziť recept


Margot muffiny

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Margot muffiny 400g polohrubej múky, 1 prášok do pečiva, 1 rovná lyžička sódy bikarbóny, 2 vajíčka, 7 lyžíc oleja, približne 1 dcl mlieka, 150g kryštálového cukru, 2 čokoládové tyčinky Margot (môže byť Margot Artemis, prip. limitka Margot s ananásovými kúskami) – čokoládová tyčinka Margot dodá veľmi dobrú arómu

Zobraziť recept


Makovo-slivkové ježe

Kliknite pre zväčšenie obrázka: Makovo-slivkové ježe
Cesto: 300g hladkej múky, 10g droždia, 5 pol. lyž. mlieka, 2 čaj. lyž. cukru, 2 čaj. lyž. jedlej sódy, 160g masla, 2 žĺtky, štipka soli
Plnka: 250g slivkového lekváru, 100g ml. maku, 1 vanilk. cukor, 1 čaj. lyž. ml. škorice, 1 čaj. lyž. ml. klinčeka, trocha rumu

Zobraziť recept

Strana 1 z 2: 1 2 ďalšia »