Lokše z kyslého mlieka

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Múku so soľou a sódou bikarbónou zmiešame. Postupne prilievame mlieko a spracujeme hladké cesto. Nemusíme použiť celý polliter, záleží od múky. Urobíme valec, ktorý nakrájame na cca 10 častí a každú rozvaľkáme na lokšu. Pečieme na kvapke oleja z oboch strán. Podávame len tak, s kyslým mliekom, alebo potreté maslom, alebo aj sladkým džemom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Gratinované vajcia

Náročnosť

Kapor na ražni

Náročnosť

České dolky

Náročnosť
Čas prípravy
3 hodiny