Margot muffiny

Mäkkučké a vláčne muffiny s kúskami čokoládovej tyčinky.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

400g polohrubej múky
1 prášok do pečiva
1 rovná lyžička sódy bikarbóny
2 vajíčka
7 lyžíc oleja
približne 1 dcl mlieka
150g kryštálového cukru
2 čokoládové tyčinky Margot (môže byť Margot Artemis, prip. limitka Margot s ananásovými kúskami) – čokoládová tyčinka Margot dodá veľmi dobrú arómu

Postup receptu

  1. Vajcia vyšlaháme spoločne s cukrom. Múku si zmiešame so sódou bikarbónou a práškom do pečiva. Keď dosiahnu vajcia s cukrom správnu penovú konzistenciu, pridáme pripravenú zmes múky a postupne pridávame aj olej.

  2. Podľa potreby prilievame do cesta mlieko – aby nebolo cesto príliš tuhé, ale naopak, aby malo správnu konzistenciu

  3. Čokoládovú tyčinku Margot si nasekáme na drobné kúsky, ktoré pridáme do hotového cesta.

  4. Pre zvýraznenie exotických chutí môžeme do cesta pridať aj sušené hrozienka.

  5. Cesto postupne naberáme lyžičkou do košíčkov na muffiny cca do ¾. Pečieme asi 25 min. pri teplote 180°.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Trené halušky 2.

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Tvarohové pečivo

Náročnosť