-
Bravčové rebierka umyjeme v teplej vode, osušíme ich v utierke, okrajové blany na dvoch až troch miestach narežeme, rebierka naklepeme, osolíme, okoreníme. Slaninu pokrájame na tenké plátky, cibuľu na drobné kúsky, zemiaky na kolieska a zelenú petržlenovú vňať nadrobno posekáme.
-
Alobal rozstriháme na štyri rovnaké obdĺžniky, na každý dáme na plátky pokrájanú slaninu, jeden na kolieska pokrájaný zemiak, cibuľu, zelenú petržlenovú vňať, na to položíme rebierko, na ktoré opäť dáme petržlenovú vňať, cibuľu, zemiak a slaninu.
-
Alobal preložíme tak, aby vytvoril štvorec, okraje dva razy preložíme, pevne stlačíme, dáme na rozohriaty rošt, do rúry alebo na platničku a z každej strany pečieme po 10 minút. Upečené rebierka preložíme na taniere, alobal krížom prestrihneme a rohy k okrajom prehneme alebo stočíme. Podávame s čerstvým alebo naloženým zeleninovým šalátom.
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ