Bravčové rebierko v alobale 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

600 g bravčového rebierka
soľ
mleté čierne korenie
50 g slaniny
50 g cibule
200 g zemiakov
zelená petržlenová vňať

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Bravčové rebierka umyjeme v teplej vode, osušíme ich v utierke, okrajové blany na dvoch až troch miestach narežeme, rebierka naklepeme, osolíme, okoreníme. Slaninu pokrájame na tenké plátky, cibuľu na drobné kúsky, zemiaky na kolieska a zelenú petržlenovú vňať nadrobno posekáme. Alobal rozstriháme na štyri rovnaké obdĺžniky, na každý dáme na plátky pokrájanú slaninu, jeden na kolieska pokrájaný zemiak, cibuľu, zelenú petržlenovú vňať, na to položíme rebierko, na ktoré opäť dáme petržlenovú vňať, cibuľu, zemiak a slaninu. Alobal preložíme tak, aby vytvoril štvorec, okraje dva razy preložíme, pevne stlačíme, dáme na rozohriaty rošt, do rúry alebo na platničku a z každej strany pečieme po 10 minút. Upečené rebierka preložíme na taniere, alobal krížom prestrihneme a rohy k okrajom prehneme alebo stočíme. Podávame s čerstvým alebo naloženým zeleninovým šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Rýchla omeleta

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Grécky šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hráškový šalát

Náročnosť

Parížsky rezeň 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Anglický šalát

Náročnosť