Jablkové pité

Jablková klasika z detstva, na ktorú sa nedá zabudnúť!
Jablková klasika z detstva, na ktorú sa nedá zabudnúť!
Maslo, žĺtky, cukor práškový aj vanilkový vyšľaháme do peny. Do cesta zapracujeme múku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva.
Jablká postrúhame na hrubo, vyžmýkame, chvíľu podusíme. Pridáme cukor a škoricu a premiešame.
Cesto rozdelíme na dva diely (ideálne by malo mať 600 g a 400 g). Väčšiu časť utlačíme prstami na vymastený plech. Zo zvyšných bielkov vyšľaháme sneh, ktorý spojíme so zvyšným menším cestom, ktoré nastrúhame. Na cesto dáme jablká, následne rozotrieme zvyšné cesto s vyšľahanými bielkami. Pečieme 20-25 minút na 180 stupňoch. Prajeme Vám dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ