Jablkové pité

Jablková klasika z detstva, na ktorú sa nedá zabudnúť!

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.59
229 Receptov

Postup receptu

  1. Maslo, žĺtky, cukor práškový aj vanilkový vyšľaháme do peny. Do cesta zapracujeme múku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva.

  2. Jablká postrúhame na hrubo, vyžmýkame, chvíľu podusíme. Pridáme cukor a škoricu a premiešame.

  3. Cesto rozdelíme na dva diely (ideálne by malo mať 600 g a 400 g). Väčšiu časť utlačíme prstami na vymastený plech. Zo zvyšných bielkov vyšľaháme sneh, ktorý spojíme so zvyšným menším cestom, ktoré nastrúhame. Na cesto dáme jablká, následne rozotrieme zvyšné cesto s vyšľahanými bielkami. Pečieme 20-25 minút na 180 stupňoch. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Dezerty talianska kuchyňa

Pravé talianske tiramisu

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Domáce bazalkové pesto

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
lievance
fit recept nápad na raňajky zdravé

Lievance z quinoi

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
burrito
nápad na raňajky

Raňajkové burrito

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Marhuľovo-mandľový tart

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
šišky
chorvátska kuchyňa fašiangy

Mini šišky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút