Jablkové pité

Jablková klasika z detstva, na ktorú sa nedá zabudnúť!

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
0
136 Receptov

Postup receptu

  1. Maslo, žĺtky, cukor práškový aj vanilkový vyšľaháme do peny. Do cesta zapracujeme múku, ktorú sme zmiešali s práškom do pečiva.

  2. Jablká postrúhame na hrubo, vyžmýkame, chvíľu podusíme. Pridáme cukor a škoricu a premiešame.

  3. Cesto rozdelíme na dva diely (ideálne by malo mať 600 g a 400 g). Väčšiu časť utlačíme prstami na vymastený plech. Zo zvyšných bielkov vyšľaháme sneh, ktorý spojíme so zvyšným menším cestom, ktoré nastrúhame. Na cesto dáme jablká, následne rozotrieme zvyšné cesto s vyšľahanými bielkami. Pečieme 20-25 minút na 180 stupňoch. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

guličky
desiata rýchle zdravé

Guľky z ovsených vločiek

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Lievance
americká kuchyňa

Americké lievance

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Brokolicová krémová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Caprese sendvič

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Polievka z červenej šošovice

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Pečené plnené papriky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút