Parížske rožteky

Vianočná klasika – síce náročnejší recept, no jeho chuť je neopísateľná!

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. Začneme spodnou vrstvou – nad parou si vyšľaháme bielky spolu s cukrom na tuhý sneh. Opatrne pridáme mleté vlašské orechy a zapracujeme. Cesto prelejeme do zdobiaceho vrecka a na papieri na pečenie vytvoríme rožteky. Dáme piecť na 140 stupňov po dobu 15-20 minút.

  2. Pokračujeme krémom. Vymiešame spolu žĺtka, vajce, cukor a kakao. Následne krém dáme preč z vodného kúpeľa, po vychladnutí primiešame maslo. Opäť naplníme týmto krémom zdobiace vrecúško a nastriekame na rožky vlnky. Necháme stuhnúť v chlade.

  3. Roztopíme si čokoládu spolu s kokosovým olejom. Stuhnuté parížske rožteky namáčame do čokolády a opäť necháme stuhnúť v chladničke. Skladujeme v chlade. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

gnocchi hríby hydina

Gnocchi s hríbovou omáčkou a kuracím steakom

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Vegánske mac and cheese

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kysnutá knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Cesnaková nátierka so syrom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Lievance
americká kuchyňa

Americké lievance

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
sirup
sirup

Levanduľový sirup

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút