Pastiersky koláč

Slaný mäsový koláč s vrstvou lahodnej zemiakovej kaše a chrumkavým povrchom z jedného pekáča? Vyskúšajte pastiersky koláč, ktorý je trochu náročnejší na prípravu, ale rozhodne stojí za vyskúšanie!
Slaný mäsový koláč s vrstvou lahodnej zemiakovej kaše a chrumkavým povrchom z jedného pekáča? Vyskúšajte pastiersky koláč, ktorý je trochu náročnejší na prípravu, ale rozhodne stojí za vyskúšanie!
V osolenej vode uvaríme ošúpané a na kocky nakrájané zemiaky do mäkka.
Na panvici s trochou oleja orestujeme na drobno nakrájanú cibuľu s mrkvou, ku ktorým po 2-3 minútach pridáme pretlačený cesnak.
Do panvice pridáme mleté mäso a necháme zatiahnuť. Posypeme mletou sladkou paprikou, tymiánom a za občasného miešania chvíľu orestujeme, nech sa chute prepoja.
Pridáme paradajkový pretlak, worcesterovú omáčku, zamiešame a po častiach prilievame vývar. Varíme pár minút, kým sa zmes nezredukuje.
Mäsovú zmes zahustíme trochou múky a dochutíme soľou a mletým čiernym korením.
Vychladnuté zemiaky popučíme na kašu, pridáme žĺtok, nastrúhaný parmezán a mlieko a vymiešame hladkú kašu. Dochutíme soľou podľa chuti.
Do zapekacej misy najprv nalejeme mäsovú zmes, ktorú následne prekryjeme zemiakovou kašou. Na zemiakoch vytvoríme vidličkou vzor pre krajší efekt, posypeme trochou parmezánu a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180°C 25-30 minút do zlatista.
Hotový pastiersky koláč posypeme čerstvou petržlenovou vňatkou
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ