Pečená krkovička na pive

Recept na vynikajúcu pečenú krkovičku na pive. Vyskúšajte!
Recept na vynikajúcu pečenú krkovičku na pive. Vyskúšajte!
Krkovičku bez kosti po predchádzajúcej predpríprave na jednej strane nožom narežeme. Nadrobno si pokrájame veľkú cibuľu a cesnak. Potom mäso z oboch strán okoreníme grilovaním korením.
Do pekáča pridáme olej a následne ho na šporáku rozpálime. Do rozpáleného oleja vložíme mäso a z každej strany opečieme, aby povrch získal peknú a hnedú farbu. Potom mäso okoreníme rascou.
Pridáme pokrájanú cibuľu a podlejeme vodou. Počas pečenia mäso kontrolujeme po 20 minútach a pridávame do výpeku vodu. Podľa potreby prilievame svetlé pivo a povrch každých 20 minút polievame výpekom. Pečieme v pekáči najskôr zakryté celkovo 60 minút.
Po 60 minútach pekáč odkryjeme, pridáme cesnak, majorán a zapečieme celkovo 20 minút a to 10 minút s vrchnej a 10 minút zo spodnej strany mäsa.
Po dokončení pekáč odokryjeme a mäso necháme odpočinúť. Podávame s domácou kysnutou knedľou a červenou dusenou kapustou.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ