Poctivé parené buchty

Domáce parené buchty z kysnutého cesta ako od babičky plné lahodného džemu a čučoriedok sú rozhodne jedno z jedál nášho detstva. Je to tak aj u vás? Zaspomínajte si na detské časy a pripravte si parené buchty aj vy.
Domáce parené buchty z kysnutého cesta ako od babičky plné lahodného džemu a čučoriedok sú rozhodne jedno z jedál nášho detstva. Je to tak aj u vás? Zaspomínajte si na detské časy a pripravte si parené buchty aj vy.
V miske zmiešame múku, droždie, cukor a soľ. Prilejeme mlieko a ručne vypracujeme cesto. Misku s cestom prikryjeme utierkou a necháme vykysnúť cca 1 hodinu.
Vykysnuté cesto vyklopíme na pomúčenú pracovnú dosku, rukami jemne vymiesime a valčekom rozvaľkáme do tvaru obdĺžnika. Cesto rozrežeme na štvorce.
Do stredu každého štvorca dáme náplň – v tomto prípade časť naplníme mrazenými čučoriedkami a druhú časť malinovým džemom, rožky cesta spojíme nad náplňou a poriadne buchty uzavrieme, aby náplň nevytiekla počas parenia von. Z uvedeného množstva nám výjde cca 16-18 buchiet.
Buchty paríme nad hrncom s vodou, na ktorom máme uviazanú látku alebo kuchynskú utierku, prípadne parák. Poukladáme 4-5 buchiet a zakryjeme, necháme pariť cca 10 minút. Hotové buchty vyberieme, pichneme do každej vidličkou a máme hotovo. Posýpku zvolíme podľa chuti – my sme použili granko, práškový cukor a samozrejme roztopené maslo.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ