Ingrediencie
500 g bravčového mäsa zo stehna
soľ
20 g oleja
20 g cibule
100 g šampiňónov
1 vajce
rasca
mleté čierne korenie
40 g hladkej múky
1 vajce
120 g strúhanky
masť na vyprážanie
Postup receptu
Umyté mäso pokrájame na štyri rezne, ktoré naklepeme, posolíme, do stredu každého vložíme vychladnutú šampiňónovú plnku a jednu stranu rezňa preložíme tak, aby plnku celkom zakryla. Potom okraj rezňov naklepeme, aby boli úplne uzavreté. Rezne obalíme v múke, v rozšľahanom, posolenom vajci a v strúhanke. Vyprážame v horúcej masti do ružova. Podávame so zemiakmi, šalátom alebo s kompótom.
Plnka: Na oleji zapeníme postrúhanú cibuľu, pridáme nadrobno pokrájané šampiňóny, rascu, korenie a prikryté udusíme do mäkka. Potom pridáme rozšľahané posolené vajce a za stáleho miešania ho necháme zraziť.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ