už 3274 receptov

Pridaj recept

Ingrediencia: mak

ingrediencia:
mak


Recepty z ingrediencie: mak - uvarte si jedlo podľa Gurmán.sk.

Nájdených: 51 receptov Strana 1 z 4: 1 2 3 4 ďalšia »

Sedliacke makaróny 1.

Sedliacke makaróny 1. 400 g makarónov, soľ, 50 g oleja, 40 g cibule, 300 g údeného vareného mäsa, strúhanka, 3 dl kyslej 12 % smotany, 2 vajcia, mleté čierne korenie

Zobraziť recept


Zapekané makaróny

Zapekané makaróny 250 g makarónov, soľ, voda, 250 g tvarohu, 150 g bryndze, 2 žĺtky, 1,5 dl smotany, 2 bielky, mleté čierne korenie, soľ podľa potreby, maslo na vymastenie nákypovej misy, 50 g masla, pažítka

Zobraziť recept


Parené buchty s makom 1.

Parené buchty s makom 1. 2,5 dl mlieka, 50 g droždia, 80 g práškového cukru, 450 g polohrubej múky, 1 vajce, 50 g rastlinného tuku, soľ, citrónová kôra, 25 g lekváru, 80 g maku

Zobraziť recept


Buchty s marhuľami

Buchty s marhuľami 500 g hrubej múky, 20 g droždia, 30 g práškového cukru, mlieko podľa potreby, soľ, 1 vajce, múka na posypanie dosky, 1 l zaváraných marhúľ, soľ, voda, 100 g orechov alebo maku, 100 g práškového cukru, 100 g masla

Zobraziť recept


Zemiakové šúľance s makom 1.

Zemiakové šúľance s makom 1. 500 g uvarených zemiakov, 180 g hrubej múky, 1 vajce, soľ, 80 g masla, 160 g maku, 80 g práškového cukru

Zobraziť recept


Zemiakové lokše 1.

Zemiakové lokše 1. 800 g zemiakov, 150 g hrubej múky, soľ, 60 g oleja, 60 g maku, 60 g práškového cukru

Zobraziť recept


Zemiakové patentky

Zemiakové patentky 1000 g zemiakov, 350 g hladkej múky, soľ, 1 vajce, 50 g masla, 100 g maku alebo lekváru, 100 g práškového cukru do maku

Zobraziť recept


Parené buchty

Parené buchty 500 g polohrubej múky, 20 g droždia, asi 4 dl mlieka, 40 g práškového cukru, 1 vajce, soľ, 250 g lekváru, 200 g masla, 40 g práškového cukru, mak alebo kakao

Zobraziť recept


Šklbanky s makom 1.

Šklbanky s makom 1. 1,20 kg zemiakov, soľ, voda, 150 g hrubej múky, 80 g masla, 60 g maku, 80 g práškového cukru

Zobraziť recept


Šalát z makrely

Šalát z makrely 1 hlávkový šalát, 2 údené makrely, 3 dl jogurtu, 2 - 3 lyžice postrúhanej reďkovky, 4 - 5 rajčiakov, na ozdobu posekaný kôpor

Zobraziť recept


Rybací šalát so syrom

Rybací šalát so syrom 250 g údeného tuniaka (alebo makrely), 100 g ementálu, 1 jablko, 150 g uvarenej ryže, soľ, cukor, mleté čierne korenie, 2,5 dl kyslej pochúťkovej smotany

Zobraziť recept


Jarný rybací šalát

Jarný rybací šalát 300 g údenej makrely, 150 g nového kalerábu, 150 g kyslých uhoriek, 200 g reďkoviek, 100 g novej cibuľky, 4 vajcia, 150 g sterilizovanej cvikly
Nálev: 0,5 dl citrónovej šťavy, 20 g oleja, soľ, korenie, cukor, petržlenová vňať, pažítka

Zobraziť recept


Makové rezy

Makové rezy
I.cesto: 6 vajec, 210 g práškového cukru, 60 g hladkej múky, 60 g maizeny
II.cesto: 6 vajec, 120 g práškového cukru, 1/2 balíčka vanilkového cukru, 120 g maku, 50 g maizeny, na hrot noža sódy bikarbóny, šťava z pól citróna, tuk a múka na vymastenie a posypanie plechu
Plnka: 250 g masla, 220 g práškového cukru, 2 vajcia, rum, čokoládová poleva

Zobraziť recept


Slané perece

Slané perece 400 g hladkej múky špeciál, 1 smetol/palmarin, 40 g droždia, trošku mlieka, 1 žĺtok, soľ, mak na posypanie

Zobraziť recept


Makový koláč s droždím

Makový koláč s droždím 140 g masla, 4 vajcia, 140 g práškového cukru, 110 g hrubej múky, 30 g mletého maku, 50 g čokolády, 1 lyžička mletej škorice, 3 voňavé klinčeky, citrónová kôra, 7 lyžíc mlieka, 20 g droždia

Zobraziť recept

Strana 1 z 4: 1 2 3 4 ďalšia »