Makový alebo orechový závin

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

V mlieku rozmiešame cukor, droždie a múku. Urobíme kvások, ktorý necháme nakysnúť na teplom mieste. Múku preosejeme, rozmiešame v nej cukor, rozpustené vlažné maslo, postrúhanú citrónovú kôru a soľ. V mlieku rozmiešame žĺtok a prilejeme k múke aj s kváskom. Cesto dobre vypracujeme, posypeme múkou a necháme vykysnúť na teplom mieste. Potom ho rozvaľkáme na múkou posypanej doske, natrieme plnkou, zakrútime a upečieme vo vyhriatej rúre. Pred pečením vrch popicháme vidličkou, aby nepopraskal. Upečený závin posypeme práškovým cukrom a pokrájame.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená