Šklbance s makom

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Očistené pokrájané zemiaky uvaríme do polomäkka a zlejeme z nich vodu, ktorú si odložíme. Zemiaky posypeme múkou, vareškou urobíme do nich niekoľko otvorov až na dno, zalejeme ich trochou vody, v ktorej sa varili, a na okraji sporáka necháme pomaly variť, aby sa múka sparila (asi 15 minút). Potom zemiaky dôkladne popučíme a vymiešame tak, aby cesto bolo hladké a zároveň aj husté. Nakoniec ho podľa chuti osolíme. Lyžicou namočenou v horúcej masti vykrajujeme väčšie halušky, ktoré na mise alebo tanieri posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom a polejeme horúcou masťou. Šklbance môžeme posypať aj postrúhaným tvarohom a poliať roztopeným maslom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená