Šklbance s makom

Očistené pokrájané zemiaky uvaríme do polomäkka a zlejeme z nich vodu, ktorú si odložíme. Zemiaky posypeme múkou, vareškou urobíme do nich niekoľko otvorov až na dno, zalejeme ich trochou vody, v ktorej sa varili, a na okraji sporáka necháme pomaly variť, aby sa múka sparila (asi 15 minút). Potom zemiaky dôkladne popučíme a vymiešame tak, aby cesto bolo hladké a zároveň aj husté. Nakoniec ho podľa chuti osolíme. Lyžicou namočenou v horúcej masti vykrajujeme väčšie halušky, ktoré na mise alebo tanieri posypeme zomletým makom zmiešaným s cukrom a polejeme horúcou masťou. Šklbance môžeme posypať aj postrúhaným tvarohom a poliať roztopeným maslom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ