Ananásová torta

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Žĺtky vymiešame s polovičkou cukru, z bielkov ušľaháme tuhý sneh, do ktorého potom zašľaháme druhú polovicu cukru. Sneh a múku zľahka primiešame do žĺtkov. Cesto dáme do vymastenej a múkou vysypanej tortovej formy a upečieme v stredne teplej rúre. Upečenú vychladnutú tortu dvakrát naplocho prekrojíme. Spodný plátok potrieme ananásovou plnkou, na ktorú položíme druhý plátok. Navlhčíme ho šťavou z ananásu, potrieme plnkou a priložíme tretí, vrchný plátok. Vrch a boky potrieme plnkou a ozdobíme kúskami ananásu a postrúhanou čokoládou. Namiesto plnky môžeme vrch torty potrieť aj šľahačkou.
Plnka: V mlieku rozmiešame múku a uvaríme na hustú kašu – krém. Maslo vymiešame s práškovým a vanilkovým cukrom. Potom doň po častiach zamiešame vychladnutú kašu a spolu dobre vymiešame. Nakoniec zľahka zamiešame ocedený a posekaný ananás.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kokosové ježe

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Boršč 1.

Náročnosť

Závitky so syrom

Náročnosť