Banánová strieška

Nepečený dezert s lahodným krémom a banánovým prekvapením vo vnútri hotový za pár minút! Vďaka jeho jednoduchej príprave ho môžete pripraviť ak vás prepadne chuť na sladké či nečakaná návšteva.
Nepečený dezert s lahodným krémom a banánovým prekvapením vo vnútri hotový za pár minút! Vďaka jeho jednoduchej príprave ho môžete pripraviť ak vás prepadne chuť na sladké či nečakaná návšteva.
Pripravíme si krém do striešky tak, že spolu vyšľaháme smotanu na šľahanie (170 ml), mascarpone, jemný tvaroh, práškový cukor a roztopenú bielu čokoládu.
Na papier na pečenie alebo alobal rozložíme bebe sušienky do troch radov vedľa seba – v strednom bude ovocné prekvapenie a rady po bokoch budú tvoriť striešku dezertu.
Na sušienky navrstvíme časť krému, na ktorú poukladáme opäť sušienky, natrieme krém a do stredu uložíme banány.
Banány ešte potrieme krémom a z bočných radov sušienok pomocou alobalu/papiera na pečenie zložíme striešku. Dezert zabalíme a necháme v chladničke odležať aspoň 1 hodinu.
Striešku ešte potrieme zvyšným krémom a polejeme čokoládovou polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním čokolády a zohriatej smotany na šľahanie.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ