Baranie mäso na cesnaku 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Baranie mäso zalejeme octom riedeným rovnakým dielom vody a máčame asi 2-3 hodiny. Potom mäso polejeme rozpustenou masťou a potrieme cesnakom, položíme na plech, osolíme a čiastočne opečieme v rúre do polomäkka, pričom mäso niekoľkokrát obraciame a posypeme múkou. Potom baranie mäso obložíme celými olúpanými surovými zemiakmi a pečieme spolu do mäkka. Hotové mäso a zemiaky preložíme do kastróla, zalejeme smotanou a šťavou, ktorá vznikne pri pečení mäsa, osolíme a ešte dusíme
10 – 15 minút. Mäkké mäso nakrájame na jednotlivé porcie. Podávame so zemiakmi preliatymi šťavou, v ktorej sa baranie mäso dusilo. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame ešte horúce.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Marhuľový kompót – podľa mojej maminky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Fazuľkové pyré

Náročnosť

Mandľový krém 1.

Náročnosť

Kurča Aragvi

Náročnosť

Tvarohovo – ovocný kysnutý koláč

Náročnosť
Čas prípravy
50 minút