Pečené baranie mäso

Baranie mäso zalejeme octom riedeným rovnakým dielom vody a máčame asi 2-3 hodiny.
Potom mäso polejeme rozpustenou masťou a potrieme cesnakom, položíme na plech, osolíme a čiastočne opečieme v rúre do polomäkka, pričom mäso niekoľkokrát obraciame a posypeme múkou.
Potom baranie mäso obložíme celými olúpanými surovými zemiakmi a pečieme spolu do mäkka. Hotové mäso a zemiaky preložíme do kastróla, zalejeme smotanou a šťavou, ktorá vznikne pri pečení mäsa, osolíme a ešte dusíme 10 – 15 minút.
Mäkké mäso nakrájame na jednotlivé porcie. Podávame so zemiakmi preliatymi šťavou, v ktorej sa baranie mäso dusilo. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame ešte horúce.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ