Pečené baranie mäso

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny 30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Baranie mäso zalejeme octom riedeným rovnakým dielom vody a máčame asi 2-3 hodiny.

  2. Potom mäso polejeme rozpustenou masťou a potrieme cesnakom, položíme na plech, osolíme a čiastočne opečieme v rúre do polomäkka, pričom mäso niekoľkokrát obraciame a posypeme múkou.

  3. Potom baranie mäso obložíme celými olúpanými surovými zemiakmi a pečieme spolu do mäkka. Hotové mäso a zemiaky preložíme do kastróla, zalejeme smotanou a šťavou, ktorá vznikne pri pečení mäsa, osolíme a ešte dusíme 10 – 15 minút.

  4. Mäkké mäso nakrájame na jednotlivé porcie. Podávame so zemiakmi preliatymi šťavou, v ktorej sa baranie mäso dusilo. Posypeme zelenou petržlenovou vňaťou. Podávame ešte horúce.

Ohodnotiť recept

  1. Paulína
    jún 03, 2022 / 16:09

    Ak sa Vám recept páčil, nezabudnite si ho uložiť medzi svoje obľúbené recepty!

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Halászlé – maďarská rybacia polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Vianočné orechové tyčinky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Slivková bublanina

Náročnosť