Bavorské dolky 2.

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
0
3256 Receptov

Postup receptu

Maslo vymiešame do peny, pridáme soľ, žĺtky, postrúhanú citrónovú kôru, cukor a ešte miešame 15 až 20 minút. Potom pridáme z droždia pripravený vykysnutý kvások, vlažné mlieko a preosiatu múku. Cesto vypracujeme (nesmie byť tuhé) a dáme ho vykysnúť. Vykysnuté cesto vyvaľkáme na hrúbku prsta, formičkou povykrajujeme dolky, ktoré na pomúčenej doske necháme ešte vykysnúť. Vykysnuté vyprážame v rozpálenom oleji najprv prikryté, potom ich obrátime a dovyprážame bez prikrytia. Pri vkladaní do rozpáleného oleja vytlačíme do každého kolieska jamku, do ktorej po vypražení dáme ríbezľový lekvár. Pred podávaním ozdobíme ešte šľahačkou alebo jogurtom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená