Hruškový kompót

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

  1. Druhovo jednotné a primerane vyzreté hrušky (bez piesku v dužine) umyjeme, zbavíme nepoužívateľných častí (stopky, okvetia, jadrovníka a šupky), pokrájame na polovice, štvrtky, prípadne osminky a dáme do okyslenej vody (asi 5 g kyseliny citrónovej na 1 l vody), aby nestmavli.

  2. Takto upravené plody blanšírujeme, ukladáme do pohárov a zalievame nálevom, ktorý sme pripravili prevarením vody, s cukrom a kyselinou. Po uzavretí poháre sterilizujeme 30 minút pri 97 až 99°C. Po skončení procesu poháre v sterilizačnom hrnci rýchlo ochladíme pod prúdom studenej vody, asi po dvoch hodinách ich vyberieme a uložíme na tmavé miesto, kde ich pri stálej teplote (okolo 16°C) skladujeme.

  3. Takisto pripravujeme aj hruškový kompót s plodmi v šupke. Na jeho výrobu sa však hodia len hrušky, ktorých šupka je zdravá (neobsahuje cudzie škvrny) a rovnako sfarbená.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Knäck snack placky s údeným lososom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Rýchly demikát

Náročnosť

Dvojfarebná bábovka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jablkový šalát

Náročnosť