Hruškový kompót 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Druhovo jednotné a primerane vyzreté hrušky (bez piesku v dužine) umyjeme, zbavíme nepoužívateľných častí (stopky, okvetia, jadrovníka a šupky), pokrájame na polovice, štvrtky, prípadne osminky a dáme do okyslenej vody (asi 5 g kyseliny citrónovej na 1 l vody), aby nestmaveli. Takto upravené plody blanšírujeme, ukladáme do pohárov a zalievame nálevom, ktorý sme pripravili prevarením vody, s cukrom a kyselinou. Po uzavretí poháre sterilizujeme 30 minút pri 97 až 99°C. . Po skončení procesu poháre v sterilizačnom hrnci rýchlo ochladíme pod prúdom studenej vody, asi po dvoch hodinách ich vyberieme a uložíme na tmavé miesto, kde ich pri stálej teplote (okolo 16°C) skladujeme.
Takisto pripravujeme aj hruškový kompót s plodmi v šupke. Na jeho výrobu sa však hodia len hrušky, ktorých šupka je zdravá (neobsahuje cudzie škvrny) a rovnako sfarbená.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Karlovarský závin

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút

Cesnaková nátierka

Náročnosť

Tekvica na smotane

Náročnosť

Karfiolové placky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút