Cheesecake s jahodami

Kto nemá rád dobrý koláčik? Poďte si s nami pripraviť tento lahodný jahodový cheesecake.

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

Korpus:
1 balenie Raciolky mliečno-kakaové RACIO
25 g masla

Plnka:
200 g krémového syra
50 g kryštálového cukru
1 vajce
½ vanilkového lusku
20 g kyslej smotany

Poleva:
20 g kyslej smotany
5 g práškového cukru

Zdobenie:
čerstvé jahody

Postup receptu

1. Raciolky podrvíme v mixéri nadstavcom na sekanie zeleniny. Pri miešaní pridáme zmäknuté maslo. Túto zmes natlačíme do formy, v ktorej budeme koláčik piecť.
2. Krémový syr vymiešame spolu s kryštálovým cukrom, pridáme vajce, jadierka z vanilkového lusku a kyslú smotanu. Celú zmes dobre vymiešame a nalejeme na utlačený korpus.
3. Pečieme vo vodnom kúpeli (ponorená forma vo vode do 1/3) pri teplote 160 °C. Po 10 min. znížime teplotu na 110 °C a pečieme ďalších 30 minút.
4. Koláčik necháme vychladnúť aspoň 3 hodiny v chladničke a navrch nalejeme rozmiešanú kyslú smotanu s práškovým cukrom. Nakoniec ho ozdobíme čerstvými jahodami nakrájanými na jemné prúžky.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kapor na rasci

Náročnosť

Vianočka 2.

Náročnosť

Králik na víne

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút