Vajcový šalát 1.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Ingrediencie

80 g majonézy
50 g mlieka
2 vajcia
100 g uhoriek
150 g zemiakov
20 g cibule
100 g jabĺk
lyžička horčice
soľ
ocot
mleté čierne korenie
10 g práškového cukru

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Zemiaky uvarené v šupke očistíme a vychladnuté pokrájame spolu s uhorkami, na tvrdo uvarenými vajciami a očisteným jablkom na drobnejšie kocky. Očistnú cibuľu pokrájame na drobno, zalejeme lyžicou posolenej vody a krátko spolu povaríme. Majonézu rozmiešame s mliekom, pridáme pokrájané zemiaky, uhorku, vajce, horčicu, soľ, práškový cukor, vychladenú cibuľu, na špičku noža mletého korenia, ocot a všetko spolu zľahka premiešame. Šalát podávame ako prílohu k upraveným mäsám, rybám alebo k syrovým pokrmom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená