Chodské koláče

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
3256 Receptov

Postup receptu

Z múky, masla, cukru, zo žĺtkov, z vykysnutého kvásku, zo soli, z postrúhanej citrónovej kôry a vlažného mlieka zarobíme tuhé cesto (takmer ako na vianočku), ktoré vypracujeme tak, aby sa nelepilo ani na dosku, ani na ruky. Z bieleho papiera vystrihneme dve kolesá na plech, potrieme ich tukom a na každé koleso upravíme vykysnuté vyvaľkané cesto s vyšším okrajom dookola. Z tvarohovej plnky spravíme na koláči kríž, hviezdu alebo mriežku a prázdne miesta na koláči doplníme striedavo makovou a lekvárovou plnkou. Tvaroh ozdobíme hrozienkami, lekvár a mak olúpanými celými alebo posekanými mandľami alebo orechmi. Okraje koláčov potrieme rozšľahaným vajcom a vo vyhriatej rúre upečieme do červená. Tvarohovú plnku na upečených, ešte horúcich koláčoch môžeme poliať kyslou smotanou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená