Fazuľová s údeným kolenom

1 údené koleno cca 600 g
250 g fazule
2 zemiaky
koreňová zelenina – mrkva, petržlen, zeler
cibuľa
čierne korenie
vegeta
soľ
bobkový list
zelená petržlenová vňať
Fazuľu zalejeme prevarenou vodou večer pred varením. Fazuľu scedíme a dáme variť s kolenom do vody. Keď fazuľa začne mäknúť, okoreníme a pridáme zeleninu vcelku alebo narežeme na kúsky ako komu vyhovuje, nakrájané zemiaky pridáme neskôr, aby sa nerozvarili. Keď bude zelenina a fazuľa uvarená, vyberieme koleno, z ktorého narežeme mäso do polievky a podávame. Alebo polievku podávame bez mäsa a koleno si dáme len tak napr. s chrenom, feferónkami…, čerstvým chlebom a pivom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ