Fazuľová s údeným kolenom

Náročnosť
Čas prípravy
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie

1 údené koleno cca 600 g
250 g fazule
2 zemiaky
koreňová zelenina – mrkva, petržlen, zeler
cibuľa
čierne korenie
vegeta
soľ
bobkový list
zelená petržlenová vňať

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Fazuľu zalejeme prevarenou vodou večer pred varením. Fazuľu scedíme a dáme variť s kolenom do vody. Keď fazuľa začne mäknúť, okoreníme a pridáme zeleninu vcelku alebo narežeme na kúsky ako komu vyhovuje, nakrájané zemiaky pridáme neskôr, aby sa nerozvarili. Keď bude zelenina a fazuľa uvarená, vyberieme koleno, z ktorého narežeme mäso do polievky a podávame. Alebo polievku podávame bez mäsa a koleno si dáme len tak napr. s chrenom, feferónkami…, čerstvým chlebom a pivom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená