Gazdovské bravčové mäso

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Mäso umyjeme, potrieme cesnakom rozotretým so soľou a rascou, položíme kožou nadol do pekáča na cibuľu pokrájanú nahrubo, podlejeme vodou a v rúre upečieme do mäkka. Počas pečenia mäso obrátime, kožu narežeme na malé štvorčeky a vrstvu tuku niekoľkokrát prepichneme vidličkou, aby sa časť masti vypiekla. Mäso občas polejeme vlastnou šťavou, prípadne podlejeme vodou. Upečené mäso pokrájame na tenké plátky a uložíme na misu.
Podávame so zemiakovou knedľou a s dusenou kapustou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Parížsky krém

Náročnosť

Gazdovský bravčový lalok

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút