Gazdovské bravčové mäso

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Mäso umyjeme, potrieme cesnakom rozotretým so soľou a rascou, položíme kožou nadol do pekáča na cibuľu pokrájanú nahrubo, podlejeme vodou a v rúre upečieme do mäkka. Počas pečenia mäso obrátime, kožu narežeme na malé štvorčeky a vrstvu tuku niekoľkokrát prepichneme vidličkou, aby sa časť masti vypiekla. Mäso občas polejeme vlastnou šťavou, prípadne podlejeme vodou. Upečené mäso pokrájame na tenké plátky a uložíme na misu.
Podávame so zemiakovou knedľou a s dusenou kapustou.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

„Kaštanové“ hrudky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Cigánske rezy

Náročnosť

Rýchly teplý jablkový dezert.

Náročnosť
Čas prípravy
5 minút