Francúzska cibuľová polievka

Skaramelizovaná cibuľa, jemná chuť masla a syru – to je francúzska cibuľačka. Polievka, ktorá poteší nejeden mlsný jazyk. Ako stvorená na studené dni.

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
0
149 Receptov

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

  1. Cibuľu si nakrájame na tenké pásiky a skaramelizujeme na masle. Zaberie nám to približne 30 minút.  Pridáme na kocky nakrájaný cesnak, múku, biele víno, vývar z bujónu, korenie a soľ. Varíme približne 10 minút. Dochutíme.

  2. Polievku naložíme do tepluvzdorných misiek, na vrch položíme nakrájanú bagetu a zasypeme syrom. Necháme zapiecť v rúre vyhriatej na 200 stupňov, pod dobu približne 2-4 minút. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

gnocchi hríby hydina

Gnocchi s hríbovou omáčkou a kuracím steakom

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
Cestoviny talianska kuchyňa

Spaghetti alla Carbonara

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
zmrzlina sorbet
Dezerty

Malinový sorbet

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Nátierky

Tofu nátierka s mrkvou a provensálskou hľuzovkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
česká kuchyňa

Bravčová krkovička s knedľou a kapustou

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
Dezerty talianska kuchyňa

Pravé talianske tiramisu

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút