Francúzska cibuľová polievka

Skaramelizovaná cibuľa, jemná chuť masla a syru – to je francúzska cibuľačka. Polievka, ktorá poteší nejeden mlsný jazyk. Ako stvorená na studené dni.

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.59
229 Receptov

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

  1. Cibuľu si nakrájame na tenké pásiky a skaramelizujeme na masle. Zaberie nám to približne 30 minút.  Pridáme na kocky nakrájaný cesnak, múku, biele víno, vývar z bujónu, korenie a soľ. Varíme približne 10 minút. Dochutíme.

  2. Polievku naložíme do tepluvzdorných misiek, na vrch položíme nakrájanú bagetu a zasypeme syrom. Necháme zapiecť v rúre vyhriatej na 200 stupňov, pod dobu približne 2-4 minút. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

cestoviny
talianska kuchyňa unikátna kombinácia

Citrónovo-ricottové cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
prílohy

Vynikajúce domáce hranolky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Francúzske zemiaky s klobásou a slovenskou salámou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
špízy
indická kuchyňa

Kuracie Tandoori špízy

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
rezance
hotové do 30 minút

Udon reznace so zeleninou a tofu

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Guacamole – nátierka z avokáda

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút