Slivkové gule

Kto by nepoznal túto slovenskú letnú klasiku? So strúhankou a roztopeným maslom tvoria neodolateľný obed.

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
0
136 Receptov

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.

  2. Na pomúčenú dosku nastrúhame zemiaky nahrubo. Pridáme vajce a vypracujeme tuhé cesto. S cestom treba pracovať rýchlo, pretože zvykne rednúť. Z cesta vždy uberáme po kúskoch, v dlaniach ho roztlačíme, vložíme vykôstkovanú slivku a poriadne obalíme.

  3. Varíme vo vode pokým nevyplávajú na povrch, následne ich necháme vo vode ešte 2 minúty. Podávame s opečenou strúhankou, práškovým cukrom a roztopeným maslom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

cuketové cestoviny
fit recept zdravé

Cuketové cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Čínske rezance so zeleninou a Pak Choi

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
indický dhal
indická kuchyňa

Indický dhal

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
pšeno
fit recept rýchly recept zdravé

Pšenoto

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
indická kuchyňa

Kuracia Tikka Masala

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Gravlax – Severská chuťovka z lososa

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút