Slivkové gule

Kto by nepoznal túto slovenskú letnú klasiku? So strúhankou a roztopeným maslom tvoria neodolateľný obed.

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
3.59
229 Receptov

Ingrediencie pre 5 osôb

Postup receptu

  1. Zemiaky uvaríme v šupke a necháme vychladnúť.

  2. Na pomúčenú dosku nastrúhame zemiaky nahrubo. Pridáme vajce a vypracujeme tuhé cesto. S cestom treba pracovať rýchlo, pretože zvykne rednúť. Z cesta vždy uberáme po kúskoch, v dlaniach ho roztlačíme, vložíme vykôstkovanú slivku a poriadne obalíme.

  3. Varíme vo vode pokým nevyplávajú na povrch, následne ich necháme vo vode ešte 2 minúty. Podávame s opečenou strúhankou, práškovým cukrom a roztopeným maslom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kuracie kúsky s chilli omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Tradičné bryndzové pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Varené víno

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Francúzske zemiaky s klobásou a slovenskou salámou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
indická kuchyňa

Kuracia Tikka Masala

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
bravčová panenka
bravčové mäso

Bravčová panenka na šťave

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút