Pravé talianske tiramisu

Ľahké, nadýchané a krémové – to je skvelé talianske tiramisu, ktorými zaiste očaríte Vašich hostí či priateľov!

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
184 Receptov

Ingrediencie pre 9 osôb

Postup receptu

  1. PIŠKÓTA
    Rúru si predhrejeme na 220 stupňov. V miske si zmiešame žĺtka zo 4 vajec spolu so 60 g krupicového cukru a vanilkovým strukom. Šľaháme, až pokiaľ nemáme jemne žltú penu.  V druhej miske si vyšľaháme bielka so zvyšnými 60 g krupicového cukru, avšak cukor zašľahávame postupne na 3-4 krát. Keď máme sneh hotový, bielkovú zmes opatrne zakomponujeme do žĺtkovej zmesi tak, aby ostala nadýchaná. Po častiach prisypeme múku, opäť opatrne premiešame a zmesou naplníme cukrárske vrecko. Pišótové cesto nastriekame na papier na pečenie a pečieme približne 7 – 8 minút.

  2. KRÉM

    V miske vyšľaháme žĺtky s cukrom až pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí a nezdvojnásobí sa nám objem zmesi. Pridáme postupne mascarpone, zašľaháme a pridáme aj smotanu.

  3. Na pekáč o veľkosti 20 cm x 20 cm naukladáme piškóty namočené v káve, na piškóty natrieme žĺtkový krém a opäť poukladáme piškóty. Takto pokračujeme až pokiaľ sa nám neminú obe zmesi. Vrch ukončujeme žĺtkovým krémom a posypeme ho preosiatym kakaom. Necháme odpočívať v chladničke, ideálne cez noc. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Domáce bazalkové pesto

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
raňajky

Raňajková pečená kaša

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Dezerty

Čučoriedková torta s mascaropone

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Gravlax – Severská chuťovka z lososa

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Koláčik v hrnčeku

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
cheesecake

Pravý americký cheesecake

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút