Francúzska klasika Beef Bourguignon

Francúzska klasika, recept preslávený Juliou Child – to je Beef Bourguignon. Pomaly varené hovädzie mäso, nasiaknuté chuťami, rozpadávajúce sa na jazyku je jedlo, na ktoré len tak nezabudnete.

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
0
185 Receptov

Postup receptu

  1. Slaninu si nakrájame na kúsky a opečieme v liatinovom hrnci (je ideálny na varenie tohto jedla, ale nemusí byť) do chrumkava. Následne slaninu vyberieme. Mäso si umyjeme, osušíme a nakrájame na väčšie kocky. Opečieme najlepšie v liatinovom hrnci, na oleji.  Mäsko pečieme, nedusíme! Dôležité tiež je, aby každý jeden kúsok mäsa bol poriadne opečený zo všetkých strán, preto mäso nepridávajte naraz, ale postupne.

  2. Opečené kúsky vyberieme, do hrnca hodíme 1 pl masla, mrkvu nakrájanú na kolieska, na hrubo nakrájanú šalotku, cesnak a pečieme. Pridáme koreniny a paradajkový pretlak. Chvíľu opečieme, následne vložíme už opečené mäso, podlejeme červeným vínom a varíme, až pokým sa alkohol nevyparí.

  3. Podlejeme vývarom tak (nie je potrebné použiť celý 1 l vývaru), aby všetko bolo ponorené. Osolíme a zakryjeme. Mäso dusíme približne 3-4 hodiny, občas dolejeme vývar či pomiešame. Vývar odporúčame dolievať horúci, aby sa teplota varu za každým doliatím neznížila.

  4. Máme hotovo. Podávame s opečenou francúzskou bagetou či zemiakovou kašou. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

polievka
polievka rýchle zdravé

Gazpacho – španielska polievka bez varenia

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Nátierky

Tofu nátierka s mrkvou a provensálskou hľuzovkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Koláčik v hrnčeku

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hovädzie taštičky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
Dezerty talianska kuchyňa

Pravé talianske tiramisu

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
polievky

Mrkvová krémová polievka s hokkaido tekvicou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút