Višňový kompót s vanilkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 8 osôb

Postup receptu

  1. Veľké, čerstvo obraté višne aj so stopkami dobre umy jeme, preberieme (na kompótovanie vyberáme zdravé, rovnako veľké a intenzívne sfarbené plody), odstopkujeme a dáme do pripravených pohárov. Pretože višne zmenšujú pri tepelnej úprave svoj objem asi o 15 %, ukladáme ich natesno (dobre potrasieme, prípadne aj zľahka potlačíme).

  2. Potom ich zalejeme cukrovým nálevom (1 ½ kg kryštálového cukru na 1 l vody), uzavrieme, sterilizujeme 20 minút pri 77 až 79°C a chladíme v sterilizačnej nádobe 2 hodiny. Ochladené poháre vyberieme a uložíme do tmavej a chladnej miestnosti. Po troch týždňoch ich môžeme konzumovať.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kapor na rasci

Náročnosť

Ovocný šalát s mandľami

Náročnosť
Čas prípravy
35 minút

Zemiakový šalát s hráškom a mrkvou

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút