Višňový kompót s vanilkou

Veľké, čerstvo obraté višne aj so stopkami dobre umy jeme, preberieme (na kompótovanie vyberáme zdravé, rovnako veľké a intenzívne sfarbené plody), odstopkujeme a dáme do pripravených pohárov. Pretože višne zmenšujú pri tepelnej úprave svoj objem asi o 15 %, ukladáme ich natesno (dobre potrasieme, prípadne aj zľahka potlačíme).
Potom ich zalejeme cukrovým nálevom (1 ½ kg kryštálového cukru na 1 l vody), uzavrieme, sterilizujeme 20 minút pri 77 až 79°C a chladíme v sterilizačnej nádobe 2 hodiny. Ochladené poháre vyberieme a uložíme do tmavej a chladnej miestnosti. Po troch týždňoch ich môžeme konzumovať.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ