Višňový kompót 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Veľké, čerstvo obraté višne aj so stopkami dobre umy jeme, preberieme (na kompótovanie vyberáme zdravé, rovnako veľké a intenzívne sfarbené plody), odstopkujeme a dáme do pripravených pohárov. Pretože višne zmenšujú pri tepelnej úprave svoj objem asi o 15 %, ukladáme ich natesno (dobre potrasieme, prípadne aj zľahka potlačíme). Potom ich zalejeme cukrovým nálevom (1 ½ kg kryštálového cukru na 1 l vody), uzavrieme, sterilizujeme 20 minút pri 77 až 79°C a chladíme v sterilizačnej nádobe pod prúdom vody asi 2 hodiny. Ochladené poháre vyberieme a uložíme do tmavej a chladnej miestnosti. Po troch týždňoch ich môžeme konzumovať.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená