Hamburger ako z reštaurácie

Pripravte si s nami hamburger ako z reštaurácie. Uvidíte, že dosiahnuť dokonalú chuť šťavnatého burgera je možné hravo dokázať aj v pohodlí domácej kuchyne.

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Postup receptu

  1. Začneme tým, že si pripravíme omáčku na burgre. V miske zmiešame 80 g majonézy, 2 čl údenej papriky, 1 čl sušeného cesnaku, pridáme soľ, čierne korenie, kečup, citrónovú šťavu (ale môže byť aj nálev z uhoriek) a worcester omáčku. Nakrájame si 2 ks kyslých uhoriek nadrobno a pridáme k omáčke. Priebežne ju ochutnávame a poprípade ju dochutíme podľa seba.

  2. Žemle rozkrojíme. Nakrájame si zeleninu na tenké kolieska. Pripravíme si panvicu, najlepšie liatinovú, a nalejeme do nej kvapku oleja.

  3. Mäso si rozdelíme na 4 rovnomerné kusy. Keď je panvica rozohriata, položíme na ňu mäso a poriadne osolíme a okoreníme. Opekáme približne 2-3 minúty z každej strany, po približne 1 minúte pridáme na vrch syr a zakryjeme.

  4. Keď máme mäso hotové, opečieme na masle ešte žemle z vnútornej strany. Burgre skladáme nasledovne: spodná žemľa, omáčka, kyslá uhorka, šalát, cibuľa, rajčina, mäso a vrchná žemľa taktiež natretá omáčkou. Podávame s hranolkami. Dobrú chuť.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Trhané bravčové mäso

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
sladko-slaný dezert

Galetka plná chutí

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Brokolicová krémová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Čínske cibuľové palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
Koláč

Malinová bublanina s dotykom vanilky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Zapekané kuracie prsia s hríbmi a syrom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút