Hovädzia štefánska pečienka

400 g hovädzieho mäsa
soľ
2 vajcia
mleté čierne korenie
30 g oleja
40 g cibule
pol lyžičky červenej papriky
10 g hladkej múky
voda
Mäso v celku umyjeme, obrúskom osušíme a ostrým nožom urobíme doň v smere vlákien otvor, do ktorého vtlačíme očistené, natvrdo uvarené vajcia. Otvor uzavrieme špajdľou a mäso zo všetkých strán opečieme na oleji. Potom ho vložíme do tlakového hrnca, pridáme postrúhanú cibuľu zapenenú na zvyšku oleja, papriku, soľ, korenie, podlejeme horúcou vodou, hrniec uzavrieme a na miernom ohni dusíme 25 – 30 minút. Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky, šťavu v hrnci zahustíme nasucho opraženou múkou rozmiešanou vo vode a ešte krátko povaríme. Pred podávaním dáme na tanier porciu varených zemiakov posypaných zeleným petržlenom, porcie mäsa podlejeme prelisovanou šťavou. Podávame so zeleninovým šalátom.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ