Ingrediencie
400 g hovädzieho mäsa
soľ
2 vajcia
mleté čierne korenie
30 g oleja
40 g cibule
pol lyžičky červenej papriky
10 g hladkej múky
voda
- 400 g Hovädzie mäso
- 2 ks Vajce
- 30 g Olej stolný
- 40 g Cibuľa
- 0.5 cl Mletá paprika
- 10 g Múka hladká
Postup receptu
Mäso v celku umyjeme, obrúskom osušíme a ostrým nožom urobíme doň v smere vlákien otvor, do ktorého vtlačíme očistené, natvrdo uvarené vajcia. Otvor uzavrieme špajdľou a mäso zo všetkých strán opečieme na oleji. Potom ho vložíme do tlakového hrnca, pridáme postrúhanú cibuľu zapenenú na zvyšku oleja, papriku, soľ, korenie, podlejeme horúcou vodou, hrniec uzavrieme a na miernom ohni dusíme 25 – 30 minút. Potom mäso vyberieme, pokrájame na plátky, šťavu v hrnci zahustíme nasucho opraženou múkou rozmiešanou vo vode a ešte krátko povaríme. Pred podávaním dáme na tanier porciu varených zemiakov posypaných zeleným petržlenom, porcie mäsa podlejeme prelisovanou šťavou. Podávame so zeleninovým šalátom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ