Hovädzie kocky s mrkvičkou

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

400 g hovädzieho mäsa
30 g oleja
40 g cibule
20 g paradajkového pretlaku
250 g mrkvy
10 g hladkej múky
10 g masla
soľ
voda

Postup receptu

Vcelku umyté mäso pokrájame na väčšie kocky. Na oleji zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, soľ, paradajkový pretlak a prikryté za občasného pomiešania dusíme najprv vo vlastnej šťave, neskôr podlejeme horúcou vodou, preložíme do tlakového hrnca, uzavrieme a dusíme 20 až 25 minút. Potom hrniec otvoríme, mäso preložíme do kastrólika, šťavu zahustíme nasucho opraženou múkou rozmiešanou vo vode a spolu povaríme. Potom ju precedíme na mäso, pridáme s citrónovou šťavou, klinčekom a soľou udusenú, so zúbkovaným nožom na kolieska pokrájanú mrkvu, maslo a ešte všetko spolu krátko povaríme. Podávame s varenými zemiakmi.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Trené halušky 2.

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Ruské vajcia

Náročnosť