Ingrediencie
400 g hovädzieho mäsa
30 g oleja
40 g cibule
20 g paradajkového pretlaku
250 g mrkvy
10 g hladkej múky
10 g masla
soľ
voda
Postup receptu
Vcelku umyté mäso pokrájame na väčšie kocky. Na oleji zapeníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme mäso, soľ, paradajkový pretlak a prikryté za občasného pomiešania dusíme najprv vo vlastnej šťave, neskôr podlejeme horúcou vodou, preložíme do tlakového hrnca, uzavrieme a dusíme 20 až 25 minút. Potom hrniec otvoríme, mäso preložíme do kastrólika, šťavu zahustíme nasucho opraženou múkou rozmiešanou vo vode a spolu povaríme. Potom ju precedíme na mäso, pridáme s citrónovou šťavou, klinčekom a soľou udusenú, so zúbkovaným nožom na kolieska pokrájanú mrkvu, maslo a ešte všetko spolu krátko povaríme. Podávame s varenými zemiakmi.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ