Jahodový kompót 1.

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Stredne veľké, tvrdé, zdravé a dobre sfarbené záhradné jahody zbavíme stopiek a okvetia, dobre umyjeme a na sitku necháme odkvapkať. Potom jahody na noc ponoríme do studeného alebo na 3 až 4 hodiny do 50°C teplého cukrového roztoku (1 ½ kg cukru na 1 l vody), aby pustili vodu a zmenšili svoj objem. Takto upravené jahody pomocou sitka vyberieme, poukladáme tesne do pohárov a zalejeme tým istým cukrovým roztokom. Poháre uzatvoríme a obsah sterilizujeme 20 minút pri teplote 70°C. Zo zvyšného cukrového roztoku pripravíme sirup alebo džem.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená