Jahodový kompót

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie pre 7 osôb

Postup receptu

  1. Stredne veľké, tvrdé, zdravé a dobre sfarbené záhradné jahody zbavíme stopiek a okvetia, dobre umyjeme a na sitku necháme odkvapkať. Potom jahody na noc ponoríme do studeného alebo na 3 až 4 hodiny do 50°C teplého cukrového roztoku (1 ½ kg cukru na 1 l vody), aby pustili vodu a zmenšili svoj objem.

  2. Takto upravené jahody pomocou sitka vyberieme, poukladáme tesne do pohárov a zalejeme tým istým cukrovým roztokom. Poháre uzatvoríme a obsah sterilizujeme 20 minút pri teplote 70°C. Zo zvyšného cukrového roztoku pripravíme sirup alebo džem.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Plnený kel

Náročnosť

Kakaová poleva

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Paštéta z husacej pečene

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kapor na rasci

Náročnosť