Králik na víne

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

domáci králik
soľ
1dl bieleho vína
1dl vody
0,5 dl oleja
1 väčšia cibuľa
2-3 bobkové listy
3-5 gulôčok nového korenia
asi 250 g strúhaného Eidamu
250ml šľahačkovej smotany

Ingrediencie pre 6 osôb

Postup receptu

Králika naporcujeme, nasolíme a uložíme do pekáča. Na vrch dáme korenie a bobkový list. Zalejeme vínom, vodou a prikryté uložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň na oleji opražím posekanú cibuľu do sklovita a vylejeme na králika. Všetko dáme do rúry a pečieme prikryté do mäkka. Upečené mäsko posypeme strúhaným syrom, polejeme smotanou a neprikryté dopečieme v rúre do zlatista.
Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.
Víno sa počas pečenia vyparí, zostane len jeho chuť. Toto jedlo veľmi chutí aj mojim 14 a 7 – ročným deťom 🙂

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená