Králik na víne

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie

domáci králik
soľ
1dl bieleho vína
1dl vody
0,5 dl oleja
1 väčšia cibuľa
2-3 bobkové listy
3-5 gulôčok nového korenia
asi 250 g strúhaného Eidamu
250ml šľahačkovej smotany

Ingrediencie pre 6 osôb

Postup receptu

Králika naporcujeme, nasolíme a uložíme do pekáča. Na vrch dáme korenie a bobkový list. Zalejeme vínom, vodou a prikryté uložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň na oleji opražím posekanú cibuľu do sklovita a vylejeme na králika. Všetko dáme do rúry a pečieme prikryté do mäkka. Upečené mäsko posypeme strúhaným syrom, polejeme smotanou a neprikryté dopečieme v rúre do zlatista.
Podávame s ryžou alebo opekanými zemiakmi.
Víno sa počas pečenia vyparí, zostane len jeho chuť. Toto jedlo veľmi chutí aj mojim 14 a 7 – ročným deťom 🙂

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Mäsové rizoto

Náročnosť

Kuracie prsia na čínsky spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Hanácke koláče 2.

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny