Fánky s kyslou smotanou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.41
3256 Receptov

Ingrediencie

250 g polohrubá múky
30 g margarínu
20 g práškového cukru
1 žĺtok
1/4 balíčka prášku do pečiva
2-3 lyžice kyslej smotany (podľa potreby)
20 g práškového cukru na posypanie
soľ
masť na vyprážanie

Postup receptu

Do preosiatej múky pokrájame margarín, pridáme soľ, cukor, žĺtok, prášok do pečiva, smotanu a vypracujeme husté cesto, trochu redšie ako na rezance. Cesto necháme asi ½ hodiny stáť. Potom ho vyvaľkáme asi na hrúbku stebla, ostrôžkou pokrájame na rovnaké štvorčeky, ktoré uhlopriečne v strede prerežeme, jeden roh pretiahneme cez otvor a vyprážame. Nakoniec posypeme cukrom.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená