Langoše

Kvások pripravujem tak, že si dám zohriať vodu s cukrom len na miernu teplotu – vyskúšam prstom – potom vypnem, rozsypem do toho kvasnice a nechám na sporáku, kým sa nespraví kvások.
Do misy nasypem asi 3/4 kg múky pridám ostatné ingrediencie a miesim dovtedy, kým nie je cesto tak tuhé, aby sa nelepilo na misu – poprípade pridávam zvyšok múky až kým sa nedosiahne požadovaná konzistencia.
Vo vyššej nádobe si necháme rozohriať dostatočné množstvo oleja. Pomocou naolejovaných rúk vyťaháme cesto do kruhu a vložíme do nádoby. Pečieme z oboch strán do zlatista.
Podľa chuti podávame s cesnakom, strúhaným syrom, kečupom alebo smotanov.
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ