Langoše

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
3256 Receptov

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

  1. Kvások pripravujem tak, že si dám zohriať vodu s cukrom len na miernu teplotu – vyskúšam prstom – potom vypnem, rozsypem do toho kvasnice a nechám na sporáku, kým sa nespraví kvások.

  2. Do misy nasypem asi 3/4 kg múky pridám ostatné ingrediencie a miesim dovtedy, kým nie je cesto tak tuhé, aby sa nelepilo na misu – poprípade pridávam zvyšok múky až kým sa nedosiahne požadovaná konzistencia.

  3. Vo vyššej nádobe si necháme rozohriať dostatočné množstvo oleja. Pomocou naolejovaných rúk vyťaháme cesto do kruhu a vložíme do nádoby. Pečieme z oboch strán do zlatista.

  4. Podľa chuti podávame s cesnakom, strúhaným syrom, kečupom alebo smotanov.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Fazuľový guláš

Náročnosť

Citrónový puding

Náročnosť

Polievka zo zelenej fazuľky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút