Langoše

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.66
3289 Receptov

Ingrediencie

kvások:
1/4 l teplej vody
lyžica cukru
kvasnice
približne 1 kg hladkej múky
1 kyslá smotana
pripravený kvások
lyžička soli

Ingrediencie pre 4 osoby

Postup receptu

Kvások pripravujem tak, že si dám zohriať vodu s cukrom len na miernu teplotu – vyskúšam prstom – potom vypnem, rozsypem do toho kvasnice a nechám na sporáku, kým sa nespraví kvások.
Do misy nasypem asi 3/4 kg múky pridám ostatné ingrediencie a miesim dovtedy, kým nie je cesto tak tuhé, aby sa nelepilo na misu – poprípade pridávam zvyšok múky až kým sa nedosiahne požadovaná konzistencia.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Lievanka

Náročnosť

Piškótová misa

Náročnosť

Zubáč na ružičkovom keli s gaštanmi

Náročnosť
Čas prípravy
20 minút

Rezance s makom

Náročnosť