Maďarská hríbová polievka

Recept pochádzajúci z Maďarska. Hustá hríbová polievka, ktorá je naozaj výdatná a poslúži aj ako hlavný chod.
Recept pochádzajúci z Maďarska. Hustá hríbová polievka, ktorá je naozaj výdatná a poslúži aj ako hlavný chod.
Na masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s hubami. Necháme opekať približne 10 minút, nech hríby pustia šťavu.
Následne pridáme pretlačený cesnak, majorán, čierne korenie oregano, soľ, sójovú omáčku a 1 l vody. Necháme vrieť 15 minút.
V hrnčeku si rozmiešame 3 pl múky spolu s 3 pl vody a vlejeme do polievky. Pridáme smotanu na varenie a opäť necháme vrieť približne 15 minút.
Pridáme 1 pl mletej papriky, sušený kôpor a tymián. Polievku odstavíme zo sporáku, premiešame a pridáme 150 g kyslej smotany. Môžeme podávať. Prajeme Vám dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ