Maďarská hríbová polievka

Recept pochádzajúci z Maďarska. Hustá hríbová polievka, ktorá je naozaj výdatná a poslúži aj ako hlavný chod.

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
0
185 Receptov

Postup receptu

  1. Na masle si opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu spolu s hubami. Necháme opekať približne 10 minút, nech hríby pustia šťavu.

  2. Následne pridáme pretlačený cesnak, majorán, čierne korenie oregano, soľ, sójovú omáčku a 1 l vody. Necháme vrieť 15 minút.

  3. V hrnčeku si rozmiešame 3 pl múky spolu s 3 pl vody a vlejeme do polievky. Pridáme smotanu na varenie a opäť necháme vrieť približne 15 minút.

  4. Pridáme 1 pl mletej papriky, sušený kôpor a tymián. Polievku odstavíme zo sporáku, premiešame a pridáme 150 g kyslej smotany. Môžeme podávať. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kuracie kúsky s chilli omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
grécka kuchyňa

Kurací gyros s domácim pita chlebom

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Cesnaková nátierka so syrom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Hovädzie taštičky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Marhuľovo-mandľový tart

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
krídla
grilovanie

Štipľavé kuracie krídelká

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút