Kysnutá knedľa

Domáce je vždy lepšie ako kupované, všakže? To isté platí aj o domácej kysnutej knedli. Pripravte si tú našu!

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
0
218 Receptov

Postup receptu

  1. Mlieko si zohrejeme na izbovú teplotu, prisypeme droždie, cukor a necháme nakysnúť.

  2. Medzitým si do múky pridáme vajce, soľ a neskôr aj kvások. Vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť približne 1 h a 30 min.

  3. Nakysnuté cesto vypracujeme na pomúčenej doske, sformujeme ho do valčekov, ktoré prikryjeme a necháme kvasiť 20 minút.

  4. Knedľu naparujeme približne 15-20 minút. Počas parenia neotvárame! Knedľa by spľasla. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

cuketové cestoviny
fit recept zdravé

Cuketové cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
granola
snack

Slaná domáca granola

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kysnutá knedľa

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
vianoce vianočný recept

Štedrák

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
šišky
chorvátska kuchyňa fašiangy

Mini šišky

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
talianska kuchyňa

Pravé talianske lasagne

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina