Kysnutá knedľa

Domáce je vždy lepšie ako kupované, všakže? To isté platí aj o domácej kysnutej knedli. Pripravte si tú našu!

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. Mlieko si zohrejeme na izbovú teplotu, prisypeme droždie, cukor a necháme nakysnúť.

  2. Medzitým si do múky pridáme vajce, soľ a neskôr aj kvások. Vymiesime vláčne cesto, ktoré necháme kysnúť približne 1 h a 30 min.

  3. Nakysnuté cesto vypracujeme na pomúčenej doske, sformujeme ho do valčekov, ktoré prikryjeme a necháme kvasiť 20 minút.

  4. Knedľu naparujeme približne 15-20 minút. Počas parenia neotvárame! Knedľa by spľasla. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kuracie kúsky s chilli omáčkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Jahňacie kotlety s glazovanou mrkvou

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Staročeská kulajda

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Tvarohové nadýchané palacinky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Indický pokrm Butter chicken

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Cesnaková nátierka so syrom

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút