Makové rezy s citrónovou polevou

Lahodné, krehké linecké rezy s makovou náplňou a citrónovou polevou chytia za srdce každého milovníka maku, pre návštevu alebo len tak pre potešenie svojich chuťových pohárikov.
Lahodné, krehké linecké rezy s makovou náplňou a citrónovou polevou chytia za srdce každého milovníka maku, pre návštevu alebo len tak pre potešenie svojich chuťových pohárikov.
Najprv si pripravíme linecké cesto:
V miske zmiešame hladkú múku s maslom, práškovým cukrom (120 g), kypriacim práškom (1/2 balíčka), žĺtkami a mliekom (50 ml) a vypracujeme hladké, nelepivé cesto.
Cesto rozdelíme na dve časti, každú z nich vyvaľkáme na rozmer plechu 30×40 cm a jednu z nich prenesieme pomocou valčeka na vymastený a múkou vysypaný plech.
V menšom hrnci zohrejeme mlieko (50 ml) s maslom (50 g), ktoré následne zmiešame s makom, práškovým cukrom (170 g), polohrubou múkou a kypriacim práškom (1/2 balíčka).
Z bielok vyšľaháme tuhý sneh, ktorý pridáme k makovej zmesi a takto pripravenú náplň rozotrieme na cesto v plechu.
Druhú časť cesta prenesieme pomocou valčeka na makovú plnku a poprepichujeme vidličkou. Koláč pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C približne 25-30 minút do zlatista. Necháme vychladnúť a zatiaľ si pripravíme polevu.
Práškový cukor (300 g) zmiešame s vriacim mliekom (50 ml) a citrónovou šťavou, čím nám vznikne hustá poleva, ktorú rozotrieme na vychladnutý makový koláč.
Na záver koláč ešte dozdobíme roztopenou čokoládou.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ