V miske si zmiešame sušené droždie, 1 pl cukru spolu s 550 ml mlieka izbovej teploty a necháme napučať.
V druhej miske si zmiešame cukor, vanilku a štipku soli. Suchú zmes presypeme k napučanému kvásku a premiešame. Primiešame 1 kg múky a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré sa odliepa od krajov misky. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste po dobu 1 a pol hodiny, alebo pokiaľ cesto nezdvojnásobí svoj objem.
Nakysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske (netreba príliš tlačiť) na hrúbku 1 cm. Povykrajujeme pomocou pohára kruhy (akú veľkosť hrnčeka zvolíte, necháme na Vás) a do stredu kruhu vytlačíme prstom malú jamku. Šišky prikryjeme a necháme 15 minút podkysnúť.
V hrnci rozpálime 7 dcl oleja, a všetky šišky vypražíme do zlatista. Do stredu šišky pridáme 1 čl lekváru a môžeme jesť. Prajeme Vám dobrú chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ