Najlepšie lekvárové šišky

Nadýchané, voňavé a plnené lekvárom – pripravte si doma šišky!
Nadýchané, voňavé a plnené lekvárom – pripravte si doma šišky!
V miske si zmiešame sušené droždie, 1 pl cukru spolu s 550 ml mlieka izbovej teploty a necháme napučať.
V druhej miske si zmiešame cukor, vanilku a štipku soli. Suchú zmes presypeme k napučanému kvásku a premiešame. Primiešame 1 kg múky a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré sa odliepa od krajov misky. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste po dobu 1 a pol hodiny, alebo pokiaľ cesto nezdvojnásobí svoj objem.
Nakysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske (netreba príliš tlačiť) na hrúbku 1 cm. Povykrajujeme pomocou pohára kruhy (akú veľkosť hrnčeka zvolíte, necháme na Vás) a do stredu kruhu vytlačíme prstom malú jamku. Šišky prikryjeme a necháme 15 minút podkysnúť.
V hrnci rozpálime 7 dcl oleja, a všetky šišky vypražíme do zlatista. Do stredu šišky pridáme 1 čl lekváru a môžeme jesť. Prajeme Vám dobrú chuť!
Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ