Najlepšie lekvárové šišky

Nadýchané, voňavé a plnené lekvárom – pripravte si doma šišky!

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. V miske si zmiešame sušené droždie, 1 pl cukru spolu s 550 ml mlieka izbovej teploty a necháme napučať.

  2. V druhej miske si zmiešame cukor, vanilku a štipku soli. Suchú zmes presypeme k napučanému kvásku a premiešame. Primiešame 1 kg múky a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré sa odliepa od krajov misky. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste po dobu 1 a pol hodiny, alebo pokiaľ cesto nezdvojnásobí svoj objem.

  3. Nakysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske (netreba príliš tlačiť) na hrúbku 1 cm. Povykrajujeme pomocou pohára kruhy (akú veľkosť hrnčeka zvolíte, necháme na Vás) a do stredu kruhu vytlačíme prstom malú jamku. Šišky prikryjeme a necháme 15 minút podkysnúť.

  4. V hrnci rozpálime 7 dcl oleja, a všetky šišky vypražíme do zlatista. Do stredu šišky pridáme 1 čl lekváru a môžeme jesť. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

cuketa
málo kalórií rýchly recept zdravé

Plnené cukety

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
hovädzie mäso
francúzska kuchyňa

Francúzska klasika Beef Bourguignon

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
banánový chlieb
Dezerty

Banánový chlebík

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
curry
zdravé

Jesenné vegetariánske curry

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
raňajky

Raňajková pečená kaša

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Kura na pive

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút