Najlepšie lekvárové šišky

Nadýchané, voňavé a plnené lekvárom – pripravte si doma šišky!

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
218 Receptov

Postup receptu

  1. V miske si zmiešame sušené droždie, 1 pl cukru spolu s 550 ml mlieka izbovej teploty a necháme napučať.

  2. V druhej miske si zmiešame cukor, vanilku a štipku soli. Suchú zmes presypeme k napučanému kvásku a premiešame. Primiešame 1 kg múky a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré sa odliepa od krajov misky. Prikryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste po dobu 1 a pol hodiny, alebo pokiaľ cesto nezdvojnásobí svoj objem.

  3. Nakysnuté cesto vyvaľkáme na pomúčenej doske (netreba príliš tlačiť) na hrúbku 1 cm. Povykrajujeme pomocou pohára kruhy (akú veľkosť hrnčeka zvolíte, necháme na Vás) a do stredu kruhu vytlačíme prstom malú jamku. Šišky prikryjeme a necháme 15 minút podkysnúť.

  4. V hrnci rozpálime 7 dcl oleja, a všetky šišky vypražíme do zlatista. Do stredu šišky pridáme 1 čl lekváru a môžeme jesť. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Pravé mexické fajitas

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Domáci vaječný likér

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Neťahaný jablkový závin

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
polievka
polievka

Pórová mliečna polievka

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
koláč
rýchly koláč

Tvarohovo-slivkový koláč

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Vianočný majonézový šalát

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút