Vianočná štóla

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny
0
218 Receptov

Postup receptu

  1. Mlieko necháme zohriať na izbovú teplotu, pridáme lyžicu cukru, sušené droždie, zamiešame a necháme napučať.

  2. V miske si medzitým preosejeme múku, cukor, vanilku a štipku soli. Hrozienka a brusnice môžeme (ale nemusíme) namočiť do rumu.  Pridáme ich do múky, spolu s kandizovaným ovocím a medom. Následne prilejeme mlieko, roztopené maslo (odporúčame z neho urobiť hnedé maslo), kvások  a vymiešame na husté cesto. Cesto necháme kysnúť približne 1 hodinu.

  3. Po vykysnutí cesto presunieme na dosku, vyvaľkáme (na hrúbku približne 2 cm) a preložíme na polovicu. Odložíme na plech, zakryjeme utierkou a necháme podkysnúť približne polhodinu. Následne cesto presunieme do nádoby na srnčí chrbát a pečieme na 180 stupňoch po dobú 60 minút. Priebežne kontrolujeme.

  4. Nakoniec upečenú štólu už len polejeme roztopeným maslom, poprášime práškovým cukrom a môžeme podávať. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Maďarská hríbová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Zapečené cestoviny

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
Koláč

Malinová bublanina s dotykom vanilky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Špenátové halušky s bryndzou a slaninkou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Domáci vaječný likér

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
šalát
šalát vhodné na grilovačku

Coleslaw šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút