Gulášová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
3.57
229 Receptov

Postup receptu

  1. Cibuľu si nakrájame na drobné kúsky a na masti ju opečieme, až pokiaľ nechytí zlatú farbu.

  2. Hovädzie mäso si nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Pridáme soľ, korenie, majorán, pretlačený cesnak, bobkový list, papriku a chvíľku opekáme. Zalejeme asi 1 litrom vody a dusíme.

  3. Medzitým ako sa nám mäso varí, si nakrájame zemiaky na kocky. Po tom, čo mäso zmäkne, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme zvyšnou vodou, prikryjeme a varíme, až pokiaľ zemiaky nezmäknú. Ak sa nám zdá polievka málo hustá, môžeme pridať zápražku z múky, oleja a masla.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

bryndzové halušky

Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina

Cuketové placky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Cestovinový šalát s kuracím mäsom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút
steak

Steak z hovädzej sviečkovice

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
guličky
desiata rýchle zdravé

Guľky z ovsených vločiek

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Krémová karfiolová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút