Gulášová polievka

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Postup receptu

  1. Cibuľu si nakrájame na drobné kúsky a na masti ju opečieme, až pokiaľ nechytí zlatú farbu.

  2. Hovädzie mäso si nakrájame na kocky a pridáme k cibuli. Pridáme soľ, korenie, majorán, pretlačený cesnak, bobkový list, papriku a chvíľku opekáme. Zalejeme asi 1 litrom vody a dusíme.

  3. Medzitým ako sa nám mäso varí, si nakrájame zemiaky na kocky. Po tom, čo mäso zmäkne, pridáme na kocky nakrájané zemiaky, zalejeme zvyšnou vodou, prikryjeme a varíme, až pokiaľ zemiaky nezmäknú. Ak sa nám zdá polievka málo hustá, môžeme pridať zápražku z múky, oleja a masla.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zapekané kuracie prsia s hríbmi a syrom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Focaccia

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
bryndzové halušky

Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
burger

Hamburger ako z reštaurácie

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
indická kuchyňa

Kuracia Tikka Masala

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút

Gravlax – Severská chuťovka z lososa

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút