Parené buchty

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky pridáme rozdrobené droždie, vajce, osladené mlieko, soľ a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm a pokrájame na štvorce, do ktorých zabaľujeme kôpky lekváru. Necháme ešte vykysnúť. Buchty paríme v hrnci dobre prikryté, na dierkovanej podložke alebo riedkom plátne asi 15 – 20 minút. Hotové buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom alebo kakaom s cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Sleduj nás na

Instagrame

Ak sa pochváliš niektorým z našich receptov na Instagrame, nezabudni otagovať post #ReceptyGurman