Parené buchty

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Do preosiatej múky pridáme rozdrobené droždie, vajce, osladené mlieko, soľ a vypracujeme polotuhé cesto, ktoré necháme na teplom mieste vykysnúť. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 1 cm a pokrájame na štvorce, do ktorých zabaľujeme kôpky lekváru. Necháme ešte vykysnúť. Buchty paríme v hrnci dobre prikryté, na dierkovanej podložke alebo riedkom plátne asi 15 – 20 minút. Hotové buchty polejeme rozpusteným maslom a posypeme zomletým makom alebo kakaom s cukrom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená