Polievka z acidofilného mlieka

Náročnosť
Čas prípravy
3.41
3256 Receptov

Postup receptu

Olúpané zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou (asi ½ l), osolíme a uvaríme do mäkka. V malom kastróliku si pripravíme vývar z vody a rasce. Precedený vývar nalejeme do hrnca so zemiakmi. Acidofilné mlieko zmiešame s hladkou múkou a nalejeme do polievky, ktorú za stáleho miešania necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme kúsok čerstvého masla. Vajce uvarené na tvrdo nakrájame na malé kocky a časť z neho položíme priamo na tanier. Až potom nalejeme polievku. Miesto rasce môžeme pre zmenu chuti použiť aj kôpor.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Kokosové sušienky

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Husacia krv s vajcom

Náročnosť

Salámové misky s vajcami

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Fazuľová polievka s rajčinovým pretlakom

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút