Polievka z acidofilného mlieka

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Olúpané zemiaky nakrájame na kocky, zalejeme vodou (asi ½ l), osolíme a uvaríme do mäkka. V malom kastróliku si pripravíme vývar z vody a rasce. Precedený vývar nalejeme do hrnca so zemiakmi. Acidofilné mlieko zmiešame s hladkou múkou a nalejeme do polievky, ktorú za stáleho miešania necháme prejsť varom. Nakoniec pridáme kúsok čerstvého masla. Vajce uvarené na tvrdo nakrájame na malé kocky a časť z neho položíme priamo na tanier. Až potom nalejeme polievku. Miesto rasce môžeme pre zmenu chuti použiť aj kôpor.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Grécky šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Poľovnícke závitky

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina 30 minút