Pečená šťuka s bylinkovým maslom

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Očistenú a vypitvanú šťuku pokrájame na štyri kúsky, ktoré posolíme, posypeme preosiatou strúhankou a opečieme na oleji. Potom ich dáme na plech a v rúre dopečieme. Hotovú šťuku uložíme na misu a na každú porciu dáme kúsok bylinkového masla.
Bylinkové maslo: Maslo dobre vymiešame so soľou a s niekoľkými kvapkami citrónovej šťavy. Potom pridáme nadrobno posekanú cibuľu, zelenú petržlenovú vňať, uhorky, sardelovú pastu, niekoľko kvapiek worcesterskej omáčky a všetko spolu dobre vymiešame. Z masla urobíme valček, ktorý dáme na mastný papier a v chladničke necháme dobre stuhnúť. Podávame s opečenými zemiakmi a so šalátom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Múčna a rýchla pochúťka

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Labužnícka roláda

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina