Údené mäso v kapuste

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
3.5
3256 Receptov

Ingrediencie

600 g údeného mäsa (krkovička alebo rolované pliecko)
40 g oleja
30 g cibule
500 g kyslej kapusty
soľ
mleté čierne korenie
bobkový list
100 g zemiakov
voda
rasca

Postup receptu

Umyté údené mäso rozkrojíme na štyri približne rovnako veľké kúsky. Na oleji speníme nadrobno pokrájanú cibuľu, pridáme kyslú kapustu, mäso, bobkový list a rascu, všetko podlejeme vodou a prikryté na miernom ohni za občasného podlievania horúcou vodou dusíme. Nakoniec okoreníme, podľa chuti dosolíme, zahustíme vodou, v ktorej sme rozmiešali postrúhaný surový zemiak, a povaríme. Podávame s chlebom alebo so zemiakovou knedľou.

Ohodnotiť recept

Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Sterilizovaný jablkový kompót

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Zelerové lievance

Náročnosť

Makové ježe

Náročnosť