Parížske kocky

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3288 Receptov

Postup receptu

Vajcia rozšľaháme s cukrom a potom šľaháme nad parou do zohriatia na 45°C. Potom odstavíme, pridáme vanilkový cukor a znovu šľaháme do spenenia. Do masy zľahka primiešame preosiatu múku rozmiešanú s kakaom, rozpustené maslo a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme upiecť. Upečený múčnik necháme vychladnúť až potom ho natrieme kakaovou šľahačkou a polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí pokrájame nožom, ktorý máčame do horúcej vody .Každú kocku prizdobíme bielou šľahačkou a ovocím. Šľahačka: V kotlíku nad vriacou vodou za stáleho miešania zvaríme šľahačkovú smotanu s cukrom a kakaom. Po dobrom vychladnutí masu šľaháme do zhustnutia až na druhý deň.
Poleva: Do rozpusteného margarínu zamiešame postrúhanú čokoládu. Keď poleva začne hustnúť, rozotrieme ju na trochu pomastený mastný papier. Necháme ju stuhnúť a potom ju priložíme na múčnik a papier stiahneme.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Vanilkové mlieko

Náročnosť

Ovocný šalát s mandľami

Náročnosť
Čas prípravy
35 minút

Falošný šalát

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút

Egrešová polievka

Náročnosť

Bifteky

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút