Postup receptu
Vajcia rozšľaháme s cukrom a potom šľaháme nad parou do zohriatia na 45°C. Potom odstavíme, pridáme vanilkový cukor a znovu šľaháme do spenenia. Do masy zľahka primiešame preosiatu múku rozmiešanú s kakaom, rozpustené maslo a vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech. Dáme upiecť. Upečený múčnik necháme vychladnúť až potom ho natrieme kakaovou šľahačkou a polejeme čokoládovou polevou. Po stuhnutí pokrájame nožom, ktorý máčame do horúcej vody .Každú kocku prizdobíme bielou šľahačkou a ovocím. Šľahačka: V kotlíku nad vriacou vodou za stáleho miešania zvaríme šľahačkovú smotanu s cukrom a kakaom. Po dobrom vychladnutí masu šľaháme do zhustnutia až na druhý deň.
Poleva: Do rozpusteného margarínu zamiešame postrúhanú čokoládu. Keď poleva začne hustnúť, rozotrieme ju na trochu pomastený mastný papier. Necháme ju stuhnúť a potom ju priložíme na múčnik a papier stiahneme.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ