Pečený bažant 2.

Náročnosť
Čas prípravy
0
3256 Receptov

Postup receptu

Odležaného bažanta zbavíme peria, chlpy opálime a vnútornosti vypitveme. Potom ho dobre umyjeme, stehná a prsia prešpikujeme prúžkami slaniny a osolíme. Krídla vykĺbime a zasunieme dozadu, nohy pritiahneme tenkým motúzom k telu. Na masle a zvyšku slaniny opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme celé korenie, vložíme bažanta prsiami nadol a za občasného potierania maslom a podlievania hovädzou polievkou alebo vývarom z masoxu upečieme do červená a mäkka. Upečeného bažanta vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, trocha podlejeme polievkou a dobre povaríme. Bažanta uložíme na misu, trocha polejeme precedenou šťavou a zvyšok šťavy nalejeme do omáčníka. Podávame s opekanými zemiakmi, so zemiakovou kašou alebo s ryžou a s červenou kapustou alebo s brusnicovým, prípadne iným kompótom.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

Zapekaný tvaroh

Náročnosť

České dolky

Náročnosť
Čas prípravy
3 hodiny

Pečený pstruh

Náročnosť