-
Odležaného bažanta zbavíme peria, chlpy opálime a vnútornosti vypitveme. Potom ho dobre umyjeme, stehná a prsia prešpikujeme prúžkami slaniny a osolíme. Krídla vykĺbime a zasunieme dozadu, nohy pritiahneme tenkým motúzom k telu.
-
Na masle a zvyšku slaniny opražíme cibuľu pokrájanú nadrobno, pridáme celé korenie, vložíme bažanta prsiami nadol a za občasného potierania maslom a podlievania hovädzou polievkou alebo vývarom z masoxu upečieme do hneda.
-
Upečeného bažanta vyberieme, šťavu vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme, trocha podlejeme polievkou a dobre povaríme. Bažanta uložíme na misu, trocha polejeme precedenou šťavou a zvyšok šťavy nalejeme do omáčnika. Podávame s opekanými zemiakmi, so zemiakovou kašou alebo s ryžou a s červenou kapustou alebo s brusnicovým, prípadne iným kompótom.
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ