Spišské pirohy

Náročnosť
Čas prípravy
3.66
3289 Receptov

Postup receptu

Z preosiatej múky, vajec a soli pripravíme cesto ako na rezance a necháme ho odpočinúť asi 15 minút. Potom ho rozdelíme na niekoľko dielov a vyvaľkáme na tenko. Z cesta okrúhlou formičkou vykrajujeme kolieska, ktoré plníme pripravenou plnkou. Naplnené kolieska prehneme a okraje dobre spojíme. Varíme v osolenej vode do mäkka. Pri podávaní posypeme pokrájanou a opraženou slaninou. Plnka: Zemiaky uvaríme v šupke, olúpeme, prelisujeme, pridáme vyškvarenú masť zo slaniny, bryndzu a nadrobno posekanú pažítku.

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená