Pravé talianske lasagne

Obľúbené jedlo kocúra Garfielda – lasagne. Kto by ich nemal rád? Lasagne sú síce náročnejšie na prípravu, avšak o to viac si ich vychutnáte!
Obľúbené jedlo kocúra Garfielda – lasagne. Kto by ich nemal rád? Lasagne sú síce náročnejšie na prípravu, avšak o to viac si ich vychutnáte!
Všetku zeleninu (cibuľu, mrkvu, zeler, cesnak) si nastrúhame nadrobno a dáme osmažiť na panvicu. Keď je zelenina opečená, na panvicu dáme pretlak a trocha opečieme. Pridáme mleté mäso a podusíme. Do zmesi pridáme lúpané paradajky, soľ, čierne korenie, bazalku, oregano a majorán, premiešame a necháme dusiť pod pokrievkou približne 30 -45 minút.
Všetok syr si nastrúhame. Pripravíme si bešamel. V hrnci si roztopíme maslo a pridáme múku. Túto zmes opekáme približne 2 minúty, následne prilejeme mlieko, pridáme 200 g nastrúhaného syra, soľ, čierne korenie, muškátový oriešok a poriadne rozmiešame.
Miešame, až pokiaľ sa nám bešamel nezahustí do požadovanej konzistencie a následne odstavíme.
Môžeme vrstviť. Na spodok pekáča dáme trocha bešamelovej zmesi, na pekáč naukladáme cestoviny, na ktoré následne rozotrieme rajčinovo-mäsovú zmes, na ňu nalejeme trocha bešamelu a opäť prikryjeme cestovinami. Tento postup opakujeme až pokiaľ sa nám neminú všetky suroviny.
Vrstvenie ukončujeme poriadnou dávkou syra. Pečieme v rúre predhriatej na 190 stupňov. Pečieme približne 45 minút. Želáme Vám dobúr chuť!
Komentáre môže pridavať len prihlásený používateľ