Galetka plná chutí

Nezvyčajný sladko-slaný recept, ktorý vás zaručene ohúri svojou kombináciou rôznych chutí!

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
0
178 Receptov

Postup receptu

  1. Rúru si predhrejeme na 190 stupňov. Hrušky zbavíme jadrovníka a nakrájame ich na tenké plátky.

  2. Nakrájané hrušky vložíme do ľadovej vody, do ktorej sme vyšťavili citrón (citrón zabráni zhnednutiu povrchu hrušky). Hermelín si nakrájame na plátky hrubé približne 0,5 cm.

  3. Lístkové cesto rozvaľkáme a vložíme ho do kruhovej formy.  Do stredu natrieme figový džem, poukladáme plátky hrušky, prosciutta, hermelínu a posypeme rozmarínom. Pozahýbame okraje, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme približne 30-40 minút, až pokiaľ okraje nie sú zlatisté. Podávame s bielym suchým vínom. Prajeme Vám dobrú chuť!

Ohodnotiť recept

Zanechať komentár

Gurmán recepty

Viac od autora

Je dávno známe, že ak je zrozumiteľný obsah stránky, na ktorej rozloženie sa čitateľ díva, jeho pozornosť je rozptýlená

indická kuchyňa

Kuracia Tikka Masala

Náročnosť
Čas prípravy
45 minút
bryndzové halušky

Bryndzové halušky na tradičný slovenský spôsob

Náročnosť
Čas prípravy
1 hodina
grécka kuchyňa

Kurací gyros s domácim pita chlebom

Náročnosť
Čas prípravy
2 hodiny

Francúzske zemiaky s klobásou a slovenskou salámou

Náročnosť
Čas prípravy
30 minút

Kandizovaná pomarančová kôra

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút
panna cotta
Dezerty jednoduchý vegan

Panna Cotta s ovocím

Náročnosť
Čas prípravy
15 minút